Over Ria

foto ria 1Ik ben geboren in 1954 in Abbenes, gemeente Haarlemmermeer. Daar heb ik negen jaar met veel plezier gewoond. Op het platteland, lekker met de dieren en de planten. Uren aan de kant van een slootje zitten turen. Fruit uit de boomgaard eten tot ik er buikpijn van kreeg. Spelen op de hooizolder. Met blote voeten op koeienvlaaien stappen en dan kijken of ze al hard geworden waren J. Het was een mooie tijd.

Eigenlijk was ik altijd al erg gevoelig voor energieën en kwam ik al vroeg in aanraking met mensen die dat aanvoelden. Die me al snel hun levensverhaal of moeilijkheden vertelden. Dat maakte dat ik me al vroeg met psychologie bezighield, wat later spiritualiteit werd.

In het latere leven kende ik veel ups en downs, zowel in het priveleven als in het beroepsleven. Ik had veel verschillende banen, meestal in de sociale sector, waarbij ik dan ook de bijbehorende opleidingen deed. Dat ging me gemakkelijk af en ik vond en het interessant om te doen. Zo heb ik ook veel opleidingen en cursussen gedaan in de natuurgeneeskunde, psychosociale therapie, healing etc.

Ook heb ik mijn hele leven graag getekend en geschilderd.

In 2004 kreeg ik een burn-out. Een logisch gevolg van een aantal turbulente jaren waarin ik niet goed in staat was geweest om goed voor mezelf te zorgen en naar de signalen van mijn lichaam te luisteren. Ondanks alle boeken en cursussen over spiritualiteit en zelfontwikkeling overkwam het me toch.

Ik zie het nu als een keerpunt. Een diep ingrijpende gebeurtenis die vele positieve veranderingen in gang heeft gezet. Het heeft me geleerd wat de werkelijke waarden van en in het leven zijn. Het leerde mij om het innerlijke leven nog meer aandacht te geven dan het uiterlijke.

Ik heb mijn baan opgezegd en ik ben me volledig toe gaan leggen op het schilderen en op de spirituele ontwikkeling. Al jaren heb ik een praktijk in de psychosociale en natuurgeneeskundige begeleiding en begeleid ik meditatie- en bewustwordingsgroepen. Geef ook workshops.

Daarnaast schilder ik. Portretten, iconen, fijnschilderwerk, opdrachten, muurschilderingen. Of iets wat me raakt of wat ik gezien heb tijdens meditaties en wat ik dat zichtbaar wil maken. Ik geef ook schilderles in fijnschilderen, icoonschilderen, intuïtief schilderen.

Ik heb weer oog gekregen voor de natuur en kan bijvoorbeeld enorm genieten van al het nieuwe leven in de lente, de prachtige wolkenluchten en de vogels.

1384644_sunlight_in_deep_green_forestDit alles, de praktijk, de groepen, het schilderen en de beleving van de natuur, is niet los te zien van elkaar. Het een wordt geïnspireerd door het ander en andersom. Het is een leven geworden wat veel dichter bij mezelf staat, wat meer is wie ik echt ben. Ik heb geleerd dat het niet belangrijk is wat ik doe maar meer hoe ik het doe. Dat alles goed is. En dat het zelfs niet in het doen zit maar in het Zijn.

Ik zal niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is geweest, maar wat kan ik nu dankbaar zijn als ik bijvoorbeeld met zoveel plezier en enthousiasme de deelnemers van de schilder- of bewustzijnscursussen begeleid, een mens na een consult weer vol inspiratie en kracht de deur uit zie gaan of als ik in de stilte gebogen over een schilderij of icoon puur gelukkig zit te zijn!

En alle verkregen ervaringen en inzichten zet ik graag in om iedereen die daar behoefte aan heeft te ondersteunen en te leren mee te gaan in de flow van het leven. Te leren luisteren naar je hart, te genieten van de innerlijke rust en zo de vreugde van jezelf en het leven te gaan ervaren.

Reacties zijn uitgeschakeld.